Business Intelligence (BI) voor iedereen!

Wat maakt Power BI als business intelligence tool nu zoveel krachtiger dan traditionele rapportages/ dashboards?

Bij traditionele rapportages staat de rapportage zelf centraal. Dit zijn veelal statische rapportages en grafieken die een beperkte hoeveelheid informatie geven, zoals omzet/marge per klant, productgroep of artikel. Aanpassingen binnen deze rapportages zijn ingewikkeld en met een hoog risico op fouten.

Inzicht in een snel veranderende markt

In de huidige, snel veranderende tijd geven deze rapportages niet meer de juiste informatie om in te kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden.

Voorbeeld: je verkoopt een aan mode onderhevig of een technologisch snel veranderend product. Dan zijn marge en omzet niet meer het allerbelangrijkste, wij zijn vooral geïnteresseerd in trends. Wanneer is het omslagmoment dat er minder ingekocht moet worden of dat er helemaal geen voorraad meer aangehouden moet worden?  Dit vraagt om een verdieping in inzicht.

Business intelligence stelt de data centraal

Bij business intelligence tools zoals Power BI staan niet de rapportages centraal, maar de data. Welke data is binnen een organisatie beschikbaar en hoe kunnen wij deze aan elkaar knopen zodat nieuwe inzichten ontstaan?

Een Power BI implementatie begint dan ook altijd met data analyse; hoe maken wij van ongestructureerde en op meerdere plekken binnen de organisatie zich bevindende data een overzichtelijk en voor iedereen begrijpelijk datamodel. Eenmaal het datamodel gebouwd en gevalideerd dan wordt er een klap op gegeven en wordt deze “verzegeld”. Vanaf nu kan iedereen op eenvoudige wijze eigen overzichten en dashboards maken zonder zich af te vragen of de gegevens wel kloppen.

business intelligence power BI

Informatie halen uit externe bronnen

Zoals aangegeven kan het datamodel van Power BI vanuit meerdere bronnen informatie halen en met elkaar verbinden. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Zo kan bij de overstap naar een nieuw ERP pakket informatie zowel uit de oude als nieuwe omgeving met elkaar verbonden worden. Historische verkopen kunnen mee worden genomen in rapportages en dashboards zonder dat eerst ingewikkelde en kostbare conversies nodig zijn.

Andere mogelijkheden, data koppelen met de buitentemperatuur van de afgelopen x-jaar, geografie en/of demografie. Is het echt zo dat op de warmste dagen van het jaar meer ijs verkocht wordt? En vinden onze luxe producten vooral hun weg naar Wassenaar of moeten wij ons richten op andere doelgroepen? Klassieke inschattingsfouten kunnen met meer inzicht voorkomen worden.

Meer inzicht met business intelligence

Heb je ook het gevoel inzicht te missen en het nemen van beslissingen aanvoelt als “varen in de mist”, dan komen wij graag met je in contact. Onze ervaren power BI consultants stellen jouw vraag centraal en denken graag met je mee hoe jij het meeste inzicht uit beschikbare informatie haalt. Dit doen wij stap voor stap, beginnend met een kennismakingsgesprek, zodat jezelf de regie en het stuur in handen houdt.

Alles begint met een goed gesprek!

Tijdens een eerste telefonisch adviesgesprek verkennen wij hoe wij ook jouw bedrijf verder kunnen helpen.
Wij zorgen voor de oplossing zodat jij je kunt blijven focussen op wat je echt belangrijk vindt!
Contactgegevens
IJsselvallei B.V.
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Onze oplossingen
Copyright IJsselvallei Software Ontwikkeling B.V. 2024 | Privacyverklaring | Disclaimer