Portalen

Een portaal is voor klanten een belangrijk startpunt in de communicatie én informatievoorziening met jouw organisatie. Overweeg je een portaal te laten maken? Wij denken graag met je mee.

Organisaties zonder (of met een achterhaalde) klantenportaal scoren aanzienlijk lager in klantbeleving. De wat jongere medewerkers van klanten zijn gewend om 24/7 informatie te kunnen opvragen, te bestellen of de bestelstatus te volgen. Simpelweg de telefoon pakken tijdens kantooruren en dan maar hopen dat ze direct de juiste persoon aan de lijn hebben, zit niet meer in hun systeem.

IJsselvallei heeft een ruime ervaring met de ontwikkeling en realisatie van diverse klantenportalen en indien gewenst koppelingen met onderliggende (ERP-) systemen. Met een portaal heeft je organisatie 24/7 een loket waar jullie klanten (maar indien wenselijk ook medewerkers en leveranciers) voor hen relevante informatie kunnen opvragen zoals orderstatus, verbruik, handleidingen, veelgestelde vragen of facturen.

Redenen om een portaal te laten maken

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties een portaal laten ontwikkelen:

  • Klanten willen niet meer gebonden zijn aan kantoortijden. Ook buiten werktijden en het weekend wil men bestellingen kunnen invoeren, beschikbaarheid kunnen raadplegen en de orderstatus kunnen volgen;
  • Een portaal kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Het zijn vaak de vragen van klanten over orders, levertijd, factuur, etc. die altijd op een ongelegen moment komen, op de verkeerde afdeling, veel uitzoektijd kosten en bijna standaard leiden tot terugbelverzoeken.

Neem een grote webwinkel in gedachten. Stel je voor dat wanneer een klant een vraag heeft over een order deze enkel tijdens kantooruren kan bellen en de reactie bijna altijd is “wij gaan het voor u uitzoeken en komen hier z.s.m. op terug”. Geen enkele grote webwinkel zou nog rendabel kunnen werken. Bij veel MKB bedrijven is dit echter dagelijkse realiteit!

Voorbeelden van portalen die wij kunnen ontwikkelen

IJsselvallei heeft voor opdrachtgevers binnen diverse branches de meest uiteenlopende portalen ontwikkeld. Denk hierbij aan Service & Onderhoud, Logistiek, Groothandels, etc. Deze portalen zijn modulair opgezet waardoor er teruggegrepen kan worden naar een basis waarbij niet elke gewenste functionaliteit opnieuw ontwikkeld hoeft te worden. Wij kunnen hierdoor al snel een werkbare basis neerzetten. Voorbeelden van door IJsselvallei ontwikkelde portalen zijn:

Ons krachtige platform voor portalen

Door onze ervaring met portalen hebben wij een krachtig platform ontwikkeld dat als basis dient voor diverse klantspecifieke portalen. Deze basis is volledig aan te passen aan jullie huisstijl, wensen en eisen én aan de wensen van jullie doelgroep. Met een ervaren consultant nemen wij jullie wensen en eisen door. Waarna er een calculatie en planning afgegeven kan worden voor de implementatie. Gedurende het hele traject begeleiden wij jullie tot het gewenste resultaat bereikt is.

Veilig, snel en betrouwbaar

Veiligheid is ook een essentieel aspect van portalen. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat de persoonlijke gegevens van klanten goed beschermd zijn en voldoen aan de geldende privacywetgeving. Het implementeren van sterke authenticatie- en gegevensversleuteling is cruciaal om de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens te waarborgen en het vertrouwen van de klanten te behouden. Ook dit kunt u aan de consultants van IJsselvallei toevertrouwen.

Portaal koppelen met systemen

Het koppelen van een portaal met systemen kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de specifieke vereisten en technologieën die worden gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende benaderingen voor het koppelen van een portaal met systemen:

  • API-integratie: Als het portaal en de systemen waar het mee moet worden gekoppeld beide API’s (Application Programming Interfaces) ondersteunen, kan er een integratie worden opgezet door middel van API-aanroepen. Het portaal kan bijvoorbeeld API-aanroepen doen naar de betreffende systemen om gegevens op te halen, bij te werken of te synchroniseren.
  • Database-integratie: Als de systemen waarmee het portaal moet worden gekoppeld gegevens in een gedeelde database opslaan, kan het portaal toegang krijgen tot die database om de benodigde gegevens op te halen of bij te werken. Dit kan worden gedaan door middel van databasequery’s en -verbindingen.
  • Webhooks: Sommige systemen bieden de mogelijkheid om webhooks te gebruiken. Een webhook is een HTTP POST-verzoek dat wordt verzonden vanuit een systeem naar een specifieke URL (bijvoorbeeld de URL van het portaal) wanneer een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Het portaal kan een endpoint opzetten om deze webhooks te ontvangen en de nodige acties uitvoeren op basis van de ontvangen gegevens.
  • Gegevensuitwisseling via bestanden: Als het portaal en de systemen gegevens kunnen importeren of exporteren via bestanden, kunnen geautomatiseerde processen worden opgezet om de benodigde gegevens te genereren en te delen tussen het portaal en de systemen. Dit kan worden gedaan door middel van bestandsformaten zoals CSV, XML of JSON.

Het specifieke proces en de benodigde technische stappen variëren afhankelijk van de gebruikte systemen, programmeertalen en technologieën. Het kan nodig zijn om de documentatie van de betreffende systemen te raadplegen of ontwikkelaars te raadplegen voor gedetailleerde instructies over het koppelen van het portaal met specifieke systemen.

Samenwerken? Neem contact op

Graag luisteren wij naar je wensen, denken met je mee en vertellen graag wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bij IJsselvallei begint namelijk alles met een eerlijk en vrijblijvend advies!

portaal laten maken

Alles begint met een goed gesprek!

Tijdens een eerste telefonisch adviesgesprek verkennen wij hoe wij ook jouw bedrijf verder kunnen helpen.
Wij zorgen voor de oplossing zodat jij je kunt blijven focussen op wat je echt belangrijk vindt!
Contactgegevens
IJsselvallei B.V.
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Onze oplossingen
Copyright IJsselvallei Software Ontwikkeling B.V. 2024 | Privacyverklaring | Disclaimer