Power BI

Microsoft Power BI brengt jouw data tot leven en zet deze data om in kansen!

Ambitieuze ondernemers kunnen in een snel veranderende wereld niet meer zonder een goede informatievoorziening en data-analyse. Sterker, dit maakt nu al het verschil in winstgevendheid en continuïteit. Ga aan de slag met één van onze Power BI consultants om verborgen inzichten te ontdekken in je data.

Jouw eigen data in Power BI

Power BI kan verbinding maken met verschillende gegevensbronnen zoals databases, Excel-bestanden, cloud services, web-APIs en meer. Hierdoor kun je gegevens uit verschillende bronnen verzamelen en combineren voor analyse.
Power BI biedt een breed scala aan mogelijkheden om je eigen data te presenteren en te analyseren. Enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden zijn;

  • Visualisaties: Power BI biedt een breed scala aan visualisaties zoals grafieken, tabellen, matrixweergaven, kaarten, treemaps, trechterdiagrammen en nog veel meer. Je kunt interactieve rapporten en dashboards maken om je gegevens visueel aantrekkelijk en begrijpelijk te presenteren.
  • Dashboards: Met Power BI kun je dynamische dashboards maken met meerdere visualisaties. Je kunt de visualisaties op het dashboard aanpassen, filteren en met elkaar in verband brengen. Dashboards kunnen real-time gegevens tonen en worden automatisch bijgewerkt wanneer de brondata verandert.
  • Analytische mogelijkheden: Power BI biedt geavanceerde analytische mogelijkheden zoals het maken van berekende metingen met behulp van de DAX-taal (Data Analysis Expressions), het uitvoeren van geavanceerde gegevensanalyse met behulp van aangepaste query’s en het toepassen van geavanceerde filters en slicers om je gegevens te verkennen.
  • Delen en samenwerken: Met Power BI kun je je rapporten en dashboards delen met anderen binnen en buiten je organisatie. Je kunt machtigingen instellen om te bepalen wie toegang heeft tot de gegevens en wie deze kan bewerken. Ook kunnen gebruikers opmerkingen achterlaten, discussies voeren en samenwerken aan het analyseren van gegevens.

Dit is slechts een beknopte samenvatting van de mogelijkheden van Power BI. Het is een zeer krachtige tool voor data-analyse en visualisatie en biedt veel flexibiliteit om aan te passen aan verschillende behoeften en scenario’s.


Schakel een Power BI consultant in

IJsselvallei heeft een ruime ervaring met Power BI en beschikt over meerdere consultants die jullie vraagstukken om kunnen zetten naar oplossingen gebaseerd op functionaliteit binnen Microsoft Power BI. Zo kunnen onze Power BI specialisten ondersteuning bieden op het gebied van data-analyse (mining) en bouwen van rapportages en dashboards.

Werkwijze IJsselvallei

Bij de implementatie van Power BI is het nuttig om een Power BI consultant in te schakelen om verschillende redenen;

  • Expertise: Power BI is een krachtige tool met veel functies en mogelijkheden. Een Power BI consultant is gespecialiseerd in het werken met Power BI en heeft uitgebreide kennis van de verschillende functionaliteiten en best practises. Ze kunnen je helpen om het maximale uit Power BI te halen en oplossingen op maat te bieden die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.
  • Ontwerp van gegevensmodellen: Een goed ontworpen gegevensmodel is essentieel voor het succes van Power BI implementatie. Een Power BI consultant kan je helpen bij het ontwerpen en optimaliseren van gegevensmodellen zodat je de gegevens op een efficiënte en effectieve manier kunt analyseren.
  • Gegevensbronnen en integratie: Power BI kan gegevens uit verschillende bronnen halen zoals databases, Excel-bestanden, cloud-services en meer. Een consultant kan je begeleiden bij het opzetten van de juiste gegevensbestanden en integraties zodat je toegang hebt tot de benodigde gegevensbronnen en deze kunt combineren voor analyse.
  • Rapportage en visualisatie: Eén van de belangrijkste aspecten van Power BI is het maken van aantrekkelijke en informatieve rapporten en visualisaties. Een Power BI consultant kan je helpen bij het ontwikkelen van interactieve dashboards, grafieken en visualisaties die de gegevens op een duidelijke en begrijpelijke manier presenteren.
  • Ondersteuning: Wij bieden training en ondersteuning aan jou en je team zodat je zelfstandig met Power BI kunt werken.

Kortom, een Power BI consultant kan waardevolle expertise, begeleiding en ondersteuning bieden tijdens de implementatie van Power BI zodat je optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden van deze krachtige tool.

Alles begint met een goed gesprek!

Heb je behoefte aan specialistische ondersteuning en wil je een betere informatievoorziening middels overzichtelijke dashboards en kpi’s (kritieke prestatie-indicator)?

Neem vrijblijvend contact met ons op met jullie wensen om te zien hoe wij jullie hiermee kunnen ondersteunen.


Alles begint met een goed gesprek!

Tijdens een eerste telefonisch adviesgesprek verkennen wij hoe wij ook jouw bedrijf verder kunnen helpen.
Wij zorgen voor de oplossing zodat jij je kunt blijven focussen op wat je echt belangrijk vindt!
Contactgegevens
IJsselvallei B.V.
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Onze oplossingen
Copyright IJsselvallei Software Ontwikkeling B.V. 2024 | Privacyverklaring | Disclaimer